Selecteer een pagina

Meld een overlijden

Bel 0113 311 517
dag en nacht bereikbaar

(buiten Nederland
+31 113 311 517)

Over Uitvaartzorg Van der Hooft

Uitvaartzorg Van der Hooft in ‘s-Gravenpolder is ruim 65 jaar een begrip in De Zak van Zuid-Beveland. Toen grondlegger Willem van der Hooft in 1955 zijn onderneming startte, kende iedereen in de regio nog iedereen. Oprechte aandacht voor het individu en zorgzaamheid jegens de ander spraken voor zich. De bewoners van de dorpen in De Zak deelden lief en leed met elkaar. Deze sterke sociale traditie vormt tot op de dag van vandaag de kern van de activiteiten van Uitvaartzorg Van der Hooft.

Oorspronkelijk vervulde Willem van der Hooft de in die tijd belangrijke functie van aanzegger: bij elk sterfgeval dat plaatsvond in De Zak ging hij van huis tot huis om het overlijden te melden. Aanvankelijk te voet en later op de brommer, dag in dag uit, door weer en wind. In die tijd kwam de gehele dorpsgemeenschap op de been om de uitvaart te verzorgen. De buurvrouw en familieleden wasten en kleedden de overledene, de timmerman nam van de dode de maat voor de kist, opbaren gebeurde standaard thuis. Van koeling was geen sprake. En wat de kist betrof: de timmerman leverde slechts één model. Op de dag van begraven werd de kist op een kar of koets geplaatst en de rouwstoet begaf zich te voet naar het kerkhof, de koster van de kerk voorop.

In 1955 besloot Willem van der Hooft de diverse facetten van de uitvaartverzorging te concentreren in een onderneming. Nu, ruim 65 jaar na dato, wordt de directie gevormd door Peter van der Ree en Johan Krijger. Samen met hun gemotiveerde team hebben zij de modernste middelen tot hun beschikking en blijven door het volgen van cursussen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

En telkens weer draait het bij Uitvaartzorg Van der Hooft om dat ene aspect: oprechte aandacht voor het individu.

Uitvaartzorg Van der Hooft B.V. | Schoorkenszandweg 8-b | 4431 NC 's-Gravenpolder | info@uitvaartzorgvanderhooft.nl
Meld een overlijden op 0113 311 517  (24 uur per dag)